McKenzie módszer

mckenzA gerincbántalom korunk egyik népbetegsége lett, melyről sajnos sokszor meg is feledkezünk. Valljuk be, ha fáj a hátunk, inkább beveszünk egy fájdalomcsillapítót, vagy esetleg kérünk egy gyors masszázst, és az élet már is mehet tovább. Azonban ez a megoldás hosszú távon leginkább csak árt, mint használ.

Bár a megoldás itt is a megelőzésben rejlik, de már a kialakult gerincbántalom esetén a fenti megoldások helyett válasszunk inkább a McKenzie módszert.

Mi is pontosan a McKenzie módszer?

A gerincproblémák speciális vizsgálati és kezelési rendszere, melyet Robin Mckenzie, új-zélandi professzor dolgozott ki. A McKenie módszerlényege a kiújuló fájdalom megelőzése, mely az aktív mozgásterápia és gyógytorna alkalmazása köré épül.

Ki Robin Mckenzie?

Világszerte elismert, Brit nemzetközösségi érdeméremmel kitűntetett gerincterapeuta, aki nem csak saját könyvekkel, de saját mozgásterápiás módszerrel is rendelkezik.

Mi a McKenie módszer legnagyobb előnye?

Azon kívül, hogy e terápia biztosítja pácienseink számára a szükséges mozgást, gyakorta megelőzhető vele a műtéti beavatkozás.

Miből áll a Mckenzie módszer?

A kezelés első lépése a mozgásszervek alapos vizsgálata, mely a fájdalom okát hivatott kimutatni. E vizsgálat alkalmával betegünknek speciális mozdulatokat kell ismételnie különféle testhelyzetekben.  Így a fájdalomra gyakorolt hatás megfigyelhető és mérhető, és a kapott eredmények alapján állítható össze az egyénre szabott program.

A McKenzie módszerrészleteiről tájékozódjon kollégáinknál.