Manuálterápia

ll

Mai életmódunk sajátossága a mozgásszegénység, mely sajnos nem csak a fizikumunk, hanem mozgásszerveink egészségi állapotát is veszélyezteti. És bár szinte mindenhonnan halljuk, hogy mennyire fontos a rendszeres mozgás, sokunknak nem fér bele a napi rutinjába. De ami még inkább árt, az alapvető emberi tulajdonságunk, a lustaságunk. És ezek együttese pedig egyenes utat jelent a különböző mozgásszervi betegségekhez, melyeket sokan sajnos nem kellőképpen ítélnek meg. Panaszaikat inkább a gyógyszerekre bízzák, amik sajnos csak ideig-óráig nyújtanak megoldást.

Ezzel szemben a manuálterápia kiváló megoldás, hiszen szervezetünk gyógyszeres terhelése helyett magára a helyi kezelésre koncentrál.

Magánklinikánkon kiváló szakmai képesítésekkel és több éves tapasztalattal rendelkező csapat áll betegeink rendelkezésére a manuálterápiaellátására.

Miről is szól a manuálterápia?

A manuálterápia azoknak a kézzel végzett diagnosztikai terápiás fogásoknak az együttese, amelyek a támasztó-, mozgató rendszer működési zavarainak felismerésére és kezelésére irányulnak. Jelen módszer leginkább az ízületi blokkok oldásában és a kóros izomtónusok (görcsök) helyreállításában játszik jelentős szerepet. A manuálterápia alkalmazása azonban nemcsak az ízületek helyreroppantását, hanem a teljes vázizomzat rehabilitálását is ellátja.

Mi a manuálterápia menete?

Első lépésként a technika segítségével lokalizáljuk és analizáljuk a végtagi ízületek vagy a csigolyák területén kialakult mozgásfunkció-zavarokat, majd ezt követően különböző fogásokkal a fájdalomcsillapítást és a mobilizációt célozva dolgozunk.

Bővebb tájékoztatásért keresse fel rendelőnket!